Najlepszy przepis na chleb słowiański
Chleb słowiański to świetny wybór na lunch lub kolację. Najlepszą częścią chleba słowiańskiego jest to, że ma niską liczbę węglowodanów i może być spożywany zaraz po przygotowaniu.
Składniki:
3 jajka
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka mąki
Jak zrobić:
Wymieszaj jajka i sól w misce i stopniowo dodawaj wodę. Kiedy mieszanina jest połączona, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Pozostaw na 15 do 20 minut.
Teraz weź ciasto i zwiń je w kulkę. Podziel ciasto na cztery części.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Teraz umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem formie i piecz je przez około 15 minut.
Gdy będzie już gotowe, wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez 5 do 10 minut.
Chleb słowiański jest świetnym dodatkiem do Twojej diety, ponieważ ma niską zawartość węglowodanów i wysoką zawartość białka.
Wnioski:
Chleb słowiański jest nie tylko smaczny, ale także pożywny. Możesz cieszyć się tym przepisem z miską zupy lub innymi daniami towarzyszącymi.