Chleb Słowiański

Kulinaria

Najlepszy przepis na chleb słowiański

Chleb słowiański to świetny wybór na lunch lub kolację. Najlepszą częścią chleba słowiańskiego jest to, że ma niską liczbę węglowodanów i może być spożywany zaraz po przygotowaniu.

Składniki:

3 jajka

1 szklanka wody

1/2 łyżeczki soli

1 szklanka mąki

Jak zrobić:

Wymieszaj jajka i sól w misce i stopniowo dodawaj wodę. Kiedy mieszanina jest połączona, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Pozostaw na 15 do 20 minut.

Teraz weź ciasto i zwiń je w kulkę. Podziel ciasto na cztery części.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Teraz umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem formie i piecz je przez około 15 minut.

Gdy będzie już gotowe, wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez 5 do 10 minut.

Chleb słowiański jest świetnym dodatkiem do Twojej diety, ponieważ ma niską zawartość węglowodanów i wysoką zawartość białka.

Wnioski:

Chleb słowiański jest nie tylko smaczny, ale także pożywny. Możesz cieszyć się tym przepisem z miską zupy lub innymi daniami towarzyszącymi.