5 prostych sposobów na upieczenie ciastek

Kulinaria

Kto powiedział, że pieczenie to skomplikowane zadanie? To tylko kwestia kilku prostych składników i kilku technik, aby zrobić idealny herbatnik. Jest to również bardzo łatwe i zabawne do pieczenia, więc jeśli masz wolny czas w swoim harmonogramie, a następnie można piec herbatniki.

Nie mówię, że można piec tylko herbatniki i ciasta, ale mówię tylko o herbatnikach, które są dostępne w sklepie.

Omówmy podstawowe składniki potrzebne do pieczenia herbatników.

Mąka: Jest to jeden z najważniejszych składników herbatników, jeśli nie masz mąki to nie możesz upiec herbatnika.

Masło: Jest to kolejny ważny składnik, ale są różne rodzaje masła. Możesz użyć skrótu lub smalcu, ale masło jest lepszą opcją.

Sól: Sól jest jednym z najbardziej istotnych składników biszkoptu. Jeśli nie masz soli to nie możesz zrobić idealnego biszkoptu.

Mleko: Ostatni ważny składnik w biszkopcie jest mleko. Możesz użyć odtłuszczonego mleka, ale mleko krowie jest najlepszą opcją.

Teraz porozmawiajmy o technikach pieczenia.

Mieszanie ciasta: Po dodaniu wszystkich składników w misce, musisz dobrze wymieszać ciasto. Użyj czystej i suchej łyżki, aby prawidłowo wymieszać ciasto.

Dodaj masło: Dodaj masło do ciasta i użyj dłoni, aby rozbić masło na kawałki.

Uformuj ciasto: Teraz musisz rozwałkować ciasto na kształt prostokąta i pokroić go na pożądany rozmiar.

Upiec herbatniki: Teraz możesz umieścić herbatniki na blasze do pieczenia i piec je w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 12 do 15 minut.

Wnioski:

Możesz wypróbować ten przepis w domu i zrobić swój własny idealny herbatnik. Możesz również eksperymentować ze składnikami i używać różnych rodzajów mąki, masła i tak dalej.