3 Skuteczne sposoby na przygotowanie makowca francuskiego

Kulinaria

Czy słyszałeś kiedyś o francuskim cieście makowym? Jest to amerykańskie ciasto, które robi się z jaj, masła, mąki, proszku do pieczenia, cukru i maku. Ciasto jest dekorowane białym lukrem i barwione barwnikiem spożywczym. Lukier jest bardzo smaczny i smakuje jak lody waniliowe.

Dziś podzielę się z Wami trzema skutecznymi sposobami na przygotowanie francuskiego makowca. Wszystkie te przepisy są bardzo łatwe, a ciasto jest doskonałym deserem.

1. Szybkie francuskie ciasto makowe

Składniki:

Francuski mak: 2 filiżanki

Cukier puder: 1 filiżanka

Masło: 2 laski

Mąka: 2 filiżanki

Soda: 1/4 filiżanki

Proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

Jaja: 6

Mleko: 1/2 szklanki

Przygotowanie:

1. Najpierw wymieszaj w misce sodę, jajka i mleko.

2. Następnie dodaj do miski masło i cukier puder.

3. Wymieszaj je dobrze i dodaj do mieszanki mąkę.

4. Dodaj do masy mak i porządnie ją połącz.

5. Dodaj do mieszanki proszek do pieczenia i wymieszaj.

6. Podziel masę na 6 do 8 równych porcji.

7. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut.

8. Wyjąć ciasto z piekarnika i pozwolić mu ostygnąć.

9. Oszronić ciasto używając lukru.

10. Udekorować ciasto za pomocą posypki.

11. Podawaj tort rodzinie i znajomym.

Wnioski:

Jeśli planujesz zrobić najlepszy francuski tort makowy, to możesz go zrobić bez żadnych kłopotów. Więc, po prostu postępuj zgodnie z przepisem i ciesz się pysznym ciastem z najlepszym lukrem.

2. Łatwe ciasto z makiem francuskim

Składniki:

Mak: 2 filiżanki

Cukier puder: 1 filiżanka

Masło: 2 laski

Mąka: 2 filiżanki

Soda: 1/4 filiżanki

Proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

Jaja: 6

Mleko: 1/2 szklanki

Przygotowanie:

1. Wymieszaj w misce sodę, jajka i mleko.

2. Następnie dodaj do miski masło i cukier puder.

3. Wymieszaj je dobrze i dodaj do mieszanki mąkę.

4. Dodaj do masy mak i porządnie ją połącz.

5. Dodaj do mieszanki proszek do pieczenia i wymieszaj.

6. Podziel masę na 6 do 8 równych porcji.

7. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut.

8. Wyjąć ciasto z piekarnika i pozwolić mu ostygnąć.

9. Oszronić ciasto używając lukru.

10. Udekorować ciasto za pomocą posypki.

11. Podawaj tort rodzinie i znajomym.

Wnioski:

Wiem, że zrobienie tego tortu jest łatwe, ale jeśli nie jesteś w stanie zrobić go w krótkim czasie to możesz spróbować m.in.