Bułka wiejska

Kulinaria

Jak zrobić Country Rolls

Country rolls to coś, co można przygotować bardzo łatwo. Jest to tradycyjne indyjskie jedzenie, które jest przygotowywane przy użyciu chleba i twarogu. Nazywa się je również indyjskimi bułeczkami lub bułeczkami z Paneer. Te bułki są pyszne i mniam, ponieważ są one wykonane przy użyciu masła i twaróg. Są one często podawane jako przystawka, ale mogą być również podawane jako danie główne.

Rolki wiejskie są tradycyjnym daniem z Indii i uważa się, że pochodzenie tego przepisu pochodzi ze stanu Punjab. Ale dziś jest on również przygotowywany w innych częściach kraju. Przygotowanie tych rolek jest dość proste, ale używane składniki są bardzo ważne. Jeśli masz odpowiednią mieszankę składników to będziesz w stanie zrobić te rolki w ciągu 30 minut.

Składniki:

2 łyżki stołowe masła

2 łyżki stołowe twarogu

1 szklanka mąki ryżowej

1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Sól

1 szklanka mleka

Olej

Papryka

Liście curry

Wskazówki:

Po pierwsze, musisz roztopić masło na patelni i dodać curd. Gdy twaróg się rozpuści, zdjąć z ognia. W międzyczasie, przygotować ciasto mąki ryżowej przez mieszanie mąki ryżowej z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól do mieszaniny i dobrze ubij. Teraz dodaj mleko do mieszaniny i dobrze wymieszaj. Teraz podziel to ciasto na dwie miski i dodaj paprykę i liście curry do jednej miski, a do drugiej dodaj roztopione masło i twaróg. Możesz również użyć miksera do wymieszania ciasta.

Rozgrzej patelnię i porządnie ją natłuść. Teraz weź jedną łyżkę ciasta z mąki ryżowej i rozprowadź ją na patelni. Możesz również użyć szpatułki, aby rozprowadzić ciasto na patelni. Teraz możesz przykryć go pokrywką i pozwolić mu się gotować. Możesz gotować je przez 5 minut na średnim ogniu.

Po tym czasie zdejmij pokrywę i odwróć rolkę na drugą stronę. Niech się smaży przez kolejne 2 minuty na tym samym ogniu, a następnie zdejmij z ognia. Podawaj z sosem do maczania.

Wnioski:

Rolki wiejskie są jednym z najłatwiejszych przepisów, które można wykonać w ciągu 30 minut. Można go podawać jako przystawkę lub danie główne i smakuje wyśmienicie.